Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la seva experiència com usuari mentre es navega. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració del seu navegador o obtenir més informació de la política de cookies.
Accepto
Actualitat Agenda d’activitats

Cercador

Menú

Exposició: "Patrimoni oblidat, Memòria literària"

28/06/2017

Organitza

Ajuntament de Mollet del Vallès

Data de finalització:

19/07/2017

Lloc

Centre Cultural La Marineta


 "Patrimoni oblidat, memòria literària" és un projecte de la Coordinadora de Centres d'Estudi de Parla Catalana i l'Institut Ramon Muntaner, que vol posar en relació elements patrimonials ja desapareguts, abandonats o ruïnosos, amb textos literaris que s'hi han referit i que ens ajuden a conèixer, entendre i valorar els testimonis del passat dels pobles i ciutats d'arreu de la geografia de parla catalana.Espais i indrets de Mollet


L'exposició forma part d'un projecte col·laboratiu en què diversos centres d'estudi i estudiosos locals han aportat informació sobre el patrimoni del seu entorn. En el cas de Mollet, el Centre d'Estudis Molletans (CEM) ha fet un extens treball a partir de més de 35 obres literàries catalogades (novel·la, crònica, poesia, teatre, assaig, contes, faules...), fins a escollir una quinzena d'espais i indrets que han format part del nostre paisatge natural, rural, urbà, cultural i social.


A partir dels textos d'autors com Joan Ambrós i Lloreda, Pere Bonvilà, Ferran Canyameres, Francesc Maspons, Josep M. Pou, Frederic Ros, Joan Solé Tura, Jordi Solé Tura i Vicenç Plantada, i de fotografies antigues de l'Arxiu Històric Municipal, s'evoquen els següents elements: l'alzina de Can Magre, l'alzina del Pont Xuclador, l'Ateneu i el Tabaran, el bosc de Can Pantiquet, Can Mollet, el Calderí, la Pineda Fosca, la mina de Can Magre, la Pedra Salvadora, les indústries de la Pelleria, Can Fàbregas i Can Mulà, el Pont de la Mandra i el safareig de Can Lledó.


 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès