Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la seva experiència com usuari mentre es navega. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració del seu navegador o obtenir més informació de la política de cookies.
Accepto
La ciutat Ciutats agermanades

Ciutats agermanades

Rivoli (Itàlia)
 
La ciutat de Mollet del Vallès està agermanar amb la ciutat italiana de Rivoli. El protocol d’agermanament es signà a la ciutat italiana el 27 de setembre de 1986 i a Mollet el 28 de febrer de 1987. Es va cloure, així, un procés de relacions i d’intercanvis que van iniciar-se el 1981 a Madrid, en el marc d’una assemblea del Consell de les Ciutats Unides d’Europa.
 
A partir de l’any 1998, hi van haver diversos contactes i reunions de reforç entre els dos consistoris per intensificar les relacions entre les dues ciutats agermanades sota el lema “Europa i la pau, a través dels joves”. Els darrers anys, el treball conjunt s’ha fonamentat en intercanvis culturals, administratius i de joves, en els quals han participat les colles gegantera i de diables, la Banda de Joves Músics i alumnes d'institut; així com grups de joves en el marc del camp de treball europeu, mediambiental i per la pau, que s'organitza a Rivoli.
Cinco Pinos (Nicaragua)
 
La ciutat de Mollet del Vallès i el municipi de San Juan de Cinco Pinos (Nicaragua) van signar el protocol d’agermanament el  16 de maig de 1989 a la Sala de Plens de l’Ajuntament. Des d’aleshores s’han enfortit els llaços de relació, especialment durant el 1998, amb la resposta ciutadana a la situació d’emergència soferta pel poble nicaragüenc després del pas de l’huracà tropical Mitch, tot i que abans ja hi havia una consciència ciutadana d’agermanament solidari. Gràcies als projectes, a les campanyes i als intercanvis institucionals, va ser la gran resposta ciutadana a la campanya d’emergència, la que va consolidar definitivament aquest agermanament en tots els molletans i les molletanes.
 
Des de l’Ajuntament de Mollet del Vallès s’ha anat incrementant el compromís solidari i les aportacions econòmiques en tots els projectes de desenvolupament per oferir als cincopineños un nivell de vida més digne.
L'octubre de 2005, vuit ajuntaments del Vallès van signar un manifest per continuar impulsant la col·laboració amb els municipis agermanats del departament de Chinandega.

Més informació sobre les ciutats germanes:

Agermanament amb Rivoli

Agermanament amb Cinco Pinos


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2017 - Ajuntament de Mollet del Vallès