Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

La Policia Municipal posa en marxa la campanya de control de distraccions al volant

14/03/2018

Seguretat vial

Durant la setmana del 12 al 18 d’aquest mes de març, la Policia Municipal de Mollet del Vallès durà a terme la campanya coordinada arreu de Catalunya de control i vigilància que enguany està centrada en les distraccions al volant.

La campanya està centrada en l’ús del telèfon mòbil, en l’obligació del conductor de mantenir la seva pròpia llibertat de moviments, el seu camp de visió i l'atenció permanent a la conducció per tal de garantir la seva pròpia seguretat i la de la resta dels ocupants del vehicle, així com la dels altres usuaris de la via.

Així cal:

  • Tenir cura de mantenir la posició adequada i que la mantinguin la resta dels passatgers.
  • Col·locar adequadament els objectes o animals transportats perquè no interfereixin o distreguin al conductor.
  • Amb el vehicle en moviment, no utilitzar dispositius com ara pantalles amb accés a Internet, monitors de televisió o qualsevol tipus de reproductors d’imatge.
  • Queden exempts d’aquestes prohibicions els monitors que estiguin a la vista del conductor i la utilització d’aquells que siguin necessaris per a la visió d'accés o baixada de vianants o per a la visió en vehicles amb càmera de maniobres posteriors, així com també els dispositius GPS.
  • També està prohibit utilitzar cascos o auriculars connectats a aparells receptors o reproductors de so i fer servir dispositius de telefonia mòbil o qualsevol altre mitjà o sistema de comunicació, excepte quan el seu ús es pugui fer sense emprar les mans ni usar cascos, auriculars o instruments similars.

La Policia Municipal agraeix la col·laboració ciutadana i demana que per la efectivitat i la seguretat de tots i totes, no es doni informació o es comparteixin a la xarxes socials fotos o la ubicació dels controls preventius policials.

Com és habitual en aquests tipus de campanyes temàtiques sobre seguretat viària, els diferents cossos policials compartiran els resultats amb el Servei Català de Trànsit amb l’objectiu de confeccionar una mostra estadística i donar visibilitat pública a les conclusions.

Aquesta iniciativa forma part de les campanyes anuals que realitza la Policia Municipal amb el Servei Català de Trànsit dos cops l’any. La propera serà al mes d’octubre.

 

 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès