Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

La MITMO es fa gran en l’oferta i qualitat dels espectacles i s’especialitza en les instal·lacions participatives, on les famílies són les protagonistes

09/04/2018

Cultura

L’esperada Mostra Internacional de Titelles de Mollet arriba aquest cap de setmana a la 12a edició. La MITMO es fa gran, amplia espais, suma complicitats i s’especialitza en les instal·lacions interactives, en què els infants i les seves famílies prenen el protagonisme.

Amb més de 10 anys a les espatlles, la Mostra Internacional de Titelles de Mollet s’ha consolidat com una de les cites imprescindibles en el calendari de l’oci familiar. Una de les característiques principals de la MITMO és l’abundància d’espectacles a l’aire lliure i d’accés gratuït. En els darrers anys, però, ha fet una aposta cap a la interactivitat, tal com explica el seu director, Jordi Monserdà, de Galiot Teatre: “La MITMO és un gran esdeveniment cultural amb un segell de qualitat i identificatiu: que les famílies en siguin les protagonistes”.

La Mostra aposta per la vessant lúdica i pedagògica per apropar el món dels titelles a la canalla. Aquest recorregut va començar l’any 2010 amb Cal Titella, un espai per jugar i provar les diferents tècniques titellaires; es va ampliar l’any 2016, amb la Carpa Món Titella, que mostra i permet manipular titelles i tècniques d’arreu del món; i culmina enguany amb l’espai Munta Titella, que recrea un petit taller de fuster, amb peces i cargols que els infants hauran d’anar muntant per construir titelles d’animals articulats. Durant aquesta setmana, del 5 al 12 d’abril, Munta Titella està exposat a La Marineta.

Relacionat amb aquesta nova instal·lació, i com a reconeixement a l’artesania  i l’ús de materials reciclats, el programa de TV 3 Ja t’ho faràs, dedica un reportatge a Galiot i la Mostra de Titelles en el programa d’aquest dissabte 14 d’abril, a les 20 h.

Novetats a MITMO 2018

A banda de l’estrena de Munta Titella, la principal novetat de la MITMO d’enguany és l’ampliació dels espais dedicats als espectadors més menuts. Així La Marineta comptarà amb dues sales per a representacions, l’auditori i la Sala d’exposicions 1, ja que aquests espectacles de format més íntim són un dels grans èxits de la MITMO.

Pel que fa a la programació, destaca l’estrena mundial de l’espectacle itinerant Octaaph, de la cia. Belga Les contes d’Asphaldt, i la programació d’un espectacle

amb una tècnica de manipulació de titelles que no havíem tingut abans a la MITMO, la llum negra (“El sol y el girasol”, a la Sala Fiveller).

Les xifres de la MITMO

Durant els tres dies de la Mostra, per la ciutat hi passaran 18 companyies titellaires, que oferiran 23 espectacles diferents en un total de 65 passis, a més de les 13 hores que s’ofereixen d’instal·lacions participatives. Des dels inicis, MITMO ha apostat per la qualitat dels espectacles i sempre s’hi ha convidat companyies internacionals. En l’edició d’enguany, tindrem titellaires de Bèlgica, Itàlia i Xile; d’Andalusia, el País Valencià i l’Aragó; i 12 companyies que provenen dels diferents punts de Catalunya.

L’alcalde de Mollet, Josep Monràs, té clar el que fa que la MITMO sigui especial i tan ben valorada: “Es tracta d’una mostra internacional, de qualitat i feta amb molta molta passió i cura perquè les famílies i els nens en puguin gaudir i tinguin un bon record”.

Monràs va anunciar durant la presentació oficial de la Mostra, que l’Ajuntament i Galiot Teatre estan treballant per tenir a la ciutat un Cal Titella permanent, un nou element de fortalesa cultural per a Mollet.

Col·laboració del teixit comercial de la ciutat

Un any més, la MITMO compta amb la complicitat del teixit comercial de la ciutat, que es materialitza amb el Circuit del Aparadors, en què 10 botigues mostren al seu aparador diferents titelles del món; amb el Menú dels Titelles, en què 7 restaurants de la ciutat ofereixen un menú a preu tancat durant els cap de setmana. En aquest sentiti, Arkaitz Goikoetxea, del restaurant Umami, explicava que “la Mostra atreu molta gent a la ciutat i això va molt bé per donar a conèixer la gastronomia i les singularitats de Mollet”.

Un altre sector que col·labora amb la Mostra és el dels pastissers, que durant els dies de la MITMO elaboren les galetes del Mollet Mullat, que es poden comprar al Punt d’Informació.


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès