Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

El Museu Abelló renova l’exposició permanent sobre la seva col·lecció i estrena decoració a la façana

14/05/2018

Cultura

El proper cap de setmana, el Museu Abelló se suma a la commemoració del Dia Internacional dels Museus amb un extens programa d’activitats culturals. A més, el Museu presentarà la renovació de l’exposició permanent L’art modern a la col·lecció Abelló i una original decoració per a la façana.

divendres 18 de maig, a les 12 del migdia, tindrà lloc una roda de premsa per presentar i mostrar aquestes novetats.

El Museu Abelló ha decidit renovar l’exposició permanent L’art modern a la col·lecció Abelló amb l’objectiu d’adaptar-la a les noves maneres de comunicar i transmetre el discurs expositiu. La renovació també ha servit per complementar alguns dels àmbits, amb la incorporació de 22 obres noves de la col·lecció, així com elements del fons documental de la Fundació (revistes satíriques, facsímils i manuscrits) que ajuden a explicar millor la col·lecció creada per Joan Abelló al llarg de la seva vida.

Una altra de les novetats que podran veure els visitants serà una imatge renovada a la façana de l’edifici modernista del Museu. Les paraules i el color prenen protagonisme per explicar al vianant què s’hi amaga a l’interior del Museu. L’objectiu és reivindicar el valor del fons de la col·lecció Abelló, explicar-lo a la ciutadania i incentivar les ganes de visitar el Museu.

PROGRAMACIÓ DIA DELS MUSEUS
Totes les activitats són gratuïtes. Portes obertes els dies 18 i 19 de maig.

Nit Jove al Museu
Divendres al vespre, la programació està adreçada al públic jove. A les 19.30 h, s’inaugurarà la nova exposició del Racó de l’Artista, Origen, il·lustracions de la jove molletana Anna STOrtiz.

A les 21.30 h, hi haurà una sessió refrescant de discjòquei a la terrassa del Museu, amb el DJ molletà Mañaneo.

Visites, tallers i gimcana familiar
Dissabte, durant tot el dia, es farà jornada de portes obertes i al matí hi haurà tallers artístics infantils. A la tarda, tornarà una de les activi tats que més èxit ha tingut els darrers anys: una gimcana per fer en família. Els participants hauran de descobrir el misteri del quadre perdut. La recompensa, serà una xocolatada a la terrassa, gentilesa del Forn i Pastisseria Prat.

La Nit dels Museus: obert fins la matinada, òpera i swing
De 19 a 24 h, el Museu Abelló se suma a La Nit dels Museus, en què els museus catalans obren portes fins la matinada amb diverses activitats culturals. De 19 a 21 h, el Museu ens proposa Òpera a les sales, en què els visitants podran gaudir en directe de diferents passatges operístics mentre visiten les exposicions.

A les 21 h, es farà una visita nocturna a la Casa del Pintor. I a partir de les 22 h, el Museu convida tothom a ballar swing al carrer, amb la música de La Maquinista Dixie Band.

La joia del Museu
Com és habitual en el Dia Internacional dels Museus, es presentarà una nova “joia”. Es tracta de peces que formen part de la col·lecció, però que no es troben exposades al públic, i que per diferents motius tenen un valor especial.

Enguany es presenta la partitura original de Frederic Mompou Suburbis, tot coincidint amb el 125è aniversari del naixement del compositor. Una delicada peça manuscrita i dedicada a Carles Pellicer, el mestre d’Abelló, que es podrà admirar al vestíbul del Museu les properes setmanes.


Document relacionat

Document Programa (730 KB) - pdf

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès