Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

Mollet debat entorn l’urbanisme

13/06/2018

Actualitat

Mollet del Vallès ha acollit una jornada tècnica sobre responsabilitats en el procés urbanístic i immobiliari. La jornada ha estat organitzada per la Revista de Derecho Urbanístico y Medio Ambiente amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mollet del Vallès, l’Escola de Postgraus i Formació Contínua de la Universitat Autònoma de Barcelona i l’Hospital de Mollet.

L’objectiu de la jornada era analitzar i donar pautes sobre les responsabilitats patrimonials i personals que puguin recaure sobre l’administració, les autoritats i els empleats públics, i sobre el sector privat: contractistes i constructors, entre d’altres, a partir de les actuacions urbanístiques.

Un debat motivat per la multitud de normes que cada cop més afecten els processos urbanístics i immobiliaris fen-los encara més complexos i generant possibles responsabilitats administratives o corporatives.

Per l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, “el fet que aquesta influent revista hagi escollit per segon any consecutiu Mollet per dur a terme les seves jornades, dona prestigi a la ciutat i posa de manifest la nostra voluntat d’estar al dia i d’actuar des de l’Ajuntament amb rigor, responsabilitat i professionalitat”.

Monràs també ha reivindicat que “tot allò que impliqui un canvi normatiu s’analitzi amb cura per tal que les normes siguin clares, nítides i deixin poc marge a les interpretacions, ja que així les podrem aplicar d’una forma àgil evitant tràmits enrevessats als nostres ciutadans”.   

De la seva banda, el director de la  Revista de Derecho Urbanístico i Medi Ambiente, Francisco J. Alegría, creu que “els constants canvis normatius en el sector urbanístic no ajuden i impliquen que constantment, especialment les administracions, s’hagin de reciclar per poder fer la seva feina amb rigor”

La trobada ha comptat amb l’exposició teòrica de professionals de l’urbanisme, advocats i juristes de prestigi reconegut com ara Rafael Fernández Valverde, Magistrat del Tribunal Suprem, o Antonio Vercher Noguera, Fiscal Coordinador de Medi Ambient i Urbanisme.  

 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès